PACHI GAMES
/

Japanse Gokkasten

 


De oorsprong van Pachi Games  

Even voorstellen: Ad de Smoker

Al vele jaren ben ik hobbymatig met flipperkasten, jukeboxen en allerlei gokkasten bezig. 

Een aantal jaren geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met mijn eerste Pachislo gokkast, de Terminator 2, een kast met een klein schermpje waarop filmbeelden en animaties werden afgespeeld, maar waar de kast nog geen bewegende delen had. Mijn interesse in de Japanse kasten was gewekt.

Een aantal maanden daarna kon ik mijn eerste Pachinko kopen: een Indiana Jones Pachinko. Deze machine had al een groter scherm en wat bewegende onderdelen zoals de mijnwagon, die in de film door de mijnen rijdt met Indiana Jones erin. Dit beeld komt ook terug in één van de jackpotrondes van de machine.

Na de aanschaf van deze machine is mijn interesse voor deze kasten, die bij een groot publiek vrij onbekend zijn, steeds groter geworden.

Inmiddels heb ik al zo'n 40 Pachinko en Pachislo machines in mijn bezit gehad en wissel ik steeds een oude kast om voor een mooiere en nieuwere variant. De Pachinko  Indiana Jones, heb ik op enig moment weer verkocht, maar een klein jaar geleden uit sentiment weer teruggebracht in mijn verzameling. 

Pachinko machines


 

Pachislo machines